Hirdetés betöltése...

Andy Murray drámai bejelentése után, sírva fakadt!


Óriási fájdalmai miatt nehéz döntést kellet meghoznia.

A teniszező, akinek Erzsébet királynő tavaly lovagi rangot adott, nem tudta visszatartani a könnyeit pénteki melbourne-i sajtótájékoztatóján, melyen bejelentette, hogy még az idén visszavonul. Úgy tervezte, hogy Wimbledon után már nem lép pályára, de nagyon úgy tűnik, hogy a júliust sem tudja kivárni, akkora fájdalmakkal küzd.

A 31 éves Murray tavaly év elején csípőműtéten esett át, melyből egyszerűen nem tud felépülni. Korábban úgy nyilatkozott, hogy a járás fájdalmasabb számára, mint néhány mozdulat a tenisz közben, a legutóbbi mérkőzésén azonban világosság vált számára, hogy karrierjének vége szakad.

“Nem vagyok benne biztos, hogy ekkora fájdalmak közepette még 4-5 hónapot végig tudok játszani. Wimbledont még meg akartam csinálni, de nem hiszem, hogy képes leszek rá.” – mely után az elérzékenyült sportoló néhány pillanatig a könnyeivel küzdött.

“Nem érzem jól magam és már egy jó ideje szenvedek. Ez az elviselhetetlen fájdalom közel 20 hónapja tart. Őszintén mondhatom, hogy mindent megtettem a csípőfájdalmaim ellen, de semmi sem segít. Bár valamivel jobb, mint fél évvel ezelőtt, de a fájdalom még így is erős. Tudok játszani, de azon a szinten, amit eddig hoztam, már nem.”

A kétgyermekes apuka egyébként nem fújta le jövő heti meccsét Roberto Bautista Agut ellen az Australian Openen, valamint nem zárta ki, hogy újabb csípőműtét vállal majd. Murray óriási sikereket ért el karrierje során a teniszben. 2016-ban történelmet írt azzal, hogy ugyanazon évben nem csak megvédte olimpiai bajnoki címét, de megnyerte a wimbledoni teniszbajnokságot, az ATP Masters 1000-en is tornát nyert, valamint az ATP világbajnokságon is a dobogó tetejére állhatott.

Murray felesége, Kim Sears és édesanyja, Judy Murray mindig is a sportoló legnagyobb rajongói voltak, akik bizonyára átsegítik majd a bajnokot ezen a nehéz időszakon.

forrás: hirado.hu, MTI