Hirdetés betöltése...

Gondolnád, hogy ez az öreg néni milliomos? Ezért él még mindig szegénységben!


Marija Zlatic egy szegényes kunyhóban élt a hegyekben, Szerbia keleti részén, és egy ideig fogalma sem volt róla, hogy milliomos lett belőle. 2016-ban a média tele volt a 86 éves nő történetével, aki egyik napról a másikra milliomos lett.

Talán nem először hallasz Marja Zlaticról. Az idős asszony a kelet-szerbiai hegyekben lévő otthonában éldegélt, amikor egy napon váratlanul megtudta, hogy lenyűgöző vagyont örökölt férjétől, akivel évek óta nem is találkozott. A nő csaknem egymillió ausztrál dollárt, azaz több mint 700 ezer amerikai dollárt (mintegy 200 millió forint) örökölt.

Ami azonban igazán különlegessé tette a nő történetét, az volt, amit a mesés vagyonnal kezdett. Marija Zlatic ugyanis semmit sem tartott meg az örökölt pénzből, mindent szétosztogatott a helybeliek között, abban a reményben, hogy továbbra is marad, aki segítsen neki a mindennapokban. Azt mondta, neki nincs szüksége másra, csak vízre, ételre és tűzifára.

„Ott, ahová hamarosan én megyek, nem lesz szükségem pénzre. Odaadtam nekik mind. Nekik nagyobb szükségük van rá. Én jól megvagyok a 70 dolláros nyugdíjjal.” – mondta a nő a BBC szerint.

Marija Zlatic 1956-ban férjével, Momcilóval, Ausztráliába költözött, ahol a férfi asztalosként dolgozott. Kevesebb, mint két év múlva, Marija visszaköltözött Szerbiába, hogy gondozza beteg édesanyját, és már nem is tért vissza a férjéhez. Csak levélben tartották a kapcsolatot, és a férfi azt tervezte, hogy majd amikor nyugdíjba megy, ő is visszatér Szerbiába.

Az emberek ugyan azt híresztelték, hogy Momcilo sora az idők során nagyon jóra fordult, még egy szarvasmarha farmja is volt, de Marija nem nagyon hitt a pletykáknak. 2011-ben megtudta, hogy a férfi meghalt.

Egy szomszéd segítségével sikerült megtudnia még néhány részletet a férfi halálával kapcsolatban. Négy évvel később pedig értesült róla, hogy férjétől mesés vagyont örökölt.

Marija elmondta, hogy Momcilo vagyona eredetileg 3 millió ausztrál dollár volt, ebből azonban az adók miatt végül csak 940 ezret kapott meg. A nő minden pénzt eladományozott, és bár a szomszédok továbbra is meglátogatták őt, a legjobb barátai továbbra is a kutyái maradtak.