Hirdetés betöltése...

Megcsonkított kiskutya története feszíti pattanásig Törökországot!


Védtelen kiskutyát kínoztak meg, majd hagytak magára egy törökországi erdőben. Az egész országot megrendítő botrány lett az esetből, a közelgő török elnökválasztási kampányt is befolyásolja a brutális csonkítás. A fekete kiskutya az elnökválasztási kampány témája lett, maga Recep Tayyip Erdogan is azt mondta, ha újraválasztják, akkor az állatok jogaival kapcsolatos törvények reformjával kezdi új ciklusát.

A KUTYÁNAK MIND A NÉGY MANCSÁT, MAJD FARKÁT IS LEVÁGTA AZ ÁLLATKÍNZÓ, ÉS A SAPANCA TÉRSÉG EGYIK ERDEJÉBEN MAGÁRA HAGYTA.

Megtalálói állatorvoshoz vitték a kutyát, de a műtét közben a kis állat pénteken elpusztult. A kormánypárti és ellenzéki politikusok is tárgyalták a rettenetes esetet, Erdogan török elnök egy isztambuli kampányeseményen jelentette be, hogy a rendőrség letartóztatott egy építőipari gépkezelőt az állatkínzással összefüggésben, írja a Daily Mail. Az elnök azt is bejelentette, hogy megváltoztatja az állatjogokkal kapcsolatos törvényeket, ha újraválasztják június 24-én. Állatvédő szervezetek szerint jelenleg a török szabályozás rendkívül enyhén kezeli az állatok kínzását.

forrás: index.hu