[ads]

FRISS!: MEGHALT A TÖRÖKORSZÁGI OROSZ NAGYKÖVET! ( VIDEÓ A MERÉNYLETRŐL )


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Hétfő délután megtámadták a törökországi orosz nagykövetet Ankarában. Andrej Karlov egy Oroszország török szemmel című fotókiállítás megnyitóján tartott beszédet, amikor hátba lőtték.

A nagykövetet súlyos állapotban szállították kórházba, az orosz állami hírforrások szerint nem sokkal később meghalt.  A támadót később lelőtte a rendőrség. 

A Hürriyet twitterére egy fotó is felkerült a támadás utáni pillanatokról. A lap szerint a fegyveres a szíriai Aleppóról beszélt, majd kiküldte az embereket a teremből, ezután még többször rálőtt a földön felvő Karlovra. Egy szemtanú szerint azt is kiabálta, hogy nem fogja élve elhagyni az épületet, és elhangzott egy Allah akbar is.

Egy képet is közöltek a török nyelven beszélő állítólagos támadóról. Állítólag mindvégig a nagykövet mögött állt, és azt hitték róla, hogy Karlov biztonságáért felelős ember, rendőrnek adta ki magát az épületbe belépéskor is. 

Az Interfax orosz hírügynökség szerint Moszkva a támadás után nem sokkal megerősítette a támadást, és azt is közölték, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnököt is értesítették a támadásról. 

Ankara’da silahlı saldırıya uğrayan Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı:http://hry.yt/gwH2o 

 

Nem sokkal később előkerült egy felvétel is a támadásról, ezen az látható, hogy a nagykövetet meglövik a mikrofon előtt, majd a támadó a kezét a magasba tartva kiabál. 

 


Karlov 1954-ben született Moszkvában, önéletrajza szerint a hetvenes évek közepétől dolgozik a Szovjetunió, majd Oroszország külügyminisztériumában. Az elmúlt évtizedekben volt nagykövet Észak-Koreában, majd Dél-Koreában is, 2013 óta vezeti az orosz konzulátust Törökországban. Nős és egy gyereke van.

Andrej Karlov

Andrej Karlov


Törökország és Oroszország viszonya tavaly novemberben mérgesedett el, amikor a törökök lelőttek egy orosz vadászgépet Szíria fölött. 

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...