[ads]

Már nem divat a last minute, itt az early bird


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Last minute helyett early bird-akciók. Aki most kezd el gondolkodni azon, hogy hova menjen nyaralni, lehet, hogy már lekéste a legjobb helyeket. A magyarok körében még mindig a mediterrán országok a legnépszerűbbek, de egyre többen terveznek belföldön pihenni. Nyugat-Dunántúlon elsősorban a fürdőhelyek a leglátogatottabbak – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

 

Ausztriában, Németországban jellemzően január elején eldöntik, hová utaznak. Ennek megfelelően az utazásszervezők is fel tudnak készülni – mondta Grünwald Zsolt szombathelyi utazásszervező, aki szerint már itthon is egyre többen választják a biztos és olcsóbb korai foglalást.

Ez egy jó dolog a tervezhetőség miatt. Könnyebben lehet a szállásigényeket, a közlekedési eszközt tervezni, ezáltal jobb árpozícióba kerülünk. Nem nagyon jellemzőek már a last minute utak – tette hozzá.

Mi magyarok, ha külföldre megyünk, elsősorban a meleg éghajlatot és a tengert keressük.A mediterrán térség a magyar utazóközönség számára elérhető. A Földközi-tenger szinte valamennyi országát belehelyezhetnénk ebbe a felsorolásba. Vannak új, bevezetésre váró célállomások, ilyenek például Görögország azon szigetei, melyek eddig ismeretlenek voltak az utazóközönség előtt.

 

 

A belföldi turizmus minden mérés szerint erősödik. Bár az idei év nem bővelkedik hosszú hétvégékben, így a családok többnyire péntektől vasárnapig tartó felüdülést terveznek.

Az idősebb korosztályok mellett egyre inkább cél a fiatalok megszólítása is a wellnesstermékek által – jelentette ki Spilenberg Andrea turisztikai menedzser. Bükfürdő például régóta ismert az országban és Európa-szerte, de próbálják bemutatni azt az újfajta trendiséget, mely idecsábíthatja a fiatalokat is. Éves átlagban 40/60 százaléka  külföldi és a belföldi vendégek aránya.

A belföldi turizmus erősödésében nagy szerepet játszik a SZÉP-kártya, mely számos szálláshely forgalmát növelheti meg a Nyugat-Dunántúlon.

forrás: hirado.hu

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...