loading...

Ismét változik a Facebook algoritmus! Azt fogjuk látni, amit látni akarunk, még akkor is ha nem az a “helyes”

Zuckerbergék is mindent megpróbálnak, ( vagy legalábbis úgy tesznek ), hogy a hamis, félrevezető híreket visszaszorítsák! A napokban több változást is bejelentettek, ezek "értelmezése", kiértékelése folyamatosan foglakoztatja a szakembereket is. Azonban tegnap ismét posztolt Mark Zuckerberg ahol újabb változást jelentett be. Ha jól értelmezzük az írást, a lényeg a következő: Meg fogják kárdezni egy adott poszt esetén, az olvasót, hogy számára hiteles-e az a forrás, vagy nem, és ezen statisztikák alapján visszaszorítják azokat a cikkeket, amik kevés "hitelesítést" kapnak!

Ez jól is hangzik elsőre, de szerintünk pont nem az. A facebook azt szeretné, hogy a közösség "vesse" ki magából, az oda nem illő, a többéget nem érdeklő, vagy a többség számára nem hiteles, tartalmat. Legyen a közösségé a felelősség ( ez az irány mondjuk akár lehet helyes is ) De eláruljuk, hogy ez igazából, szintén csak a forgalom, interakció emelkedésére havaz, és nem igazán a minőségre…Ne szépítsük…egy FIDESZ-es szavazó számára úgysem lesz hiteles pld. a 444.hu, vagy a 444.hu olvasói, úgysem hisznek majd el semmit az origo.hu cikkeiből…nos ez azt fogja eredményezni, hogy ahol a többség, vagy aktív ( ez fontos ) többség, azok a csatornák lesznek életképesek a továbbiakban. De egy másik példa:  talán többen vannak, aki nem hisznek az UFO-kban…ha valaki posztolni fog egy képet, hogy lekapott egy UFO-t, még ha hiteles is a kép, nem fogják engedni terjedni, merthogy kamu úgyis ( nem fogják az olvasók "hitelesíteni" ). De ha mondjuk a "laposföldhívők" odateszik magukat és "hitelesítenek" egy ilyesmi cikket, akkor akár az is lehet "hiteles", hogy a Föld lapos 🙂 Nos lehet, hogy rosszul értelmezzük az újítást,  és tévedünk. Remélem!!!

De akkor mit lehetne tenni? Mi is csak mindig beszélünk, és beszélünk, és megoldást meg mi sem tudnánk a problémára.( mondják most sokan ) De,de…én tudok! Törölje magát mindenki a Facebookról, és menjen el kirándulni, kávézni egyet a barátaival, olvasson könyveket…stb. Na de persze ez lehetetlen…ha ez megtörténne, az kb. olyan lenne, mintha visszamennénk a középkorba 🙂 Illetve merem állítani, hogy a gazdaság is megzuhanna, ha nem lenne Facebook! Na deee akkor tényleg mi legyen? ….Semmi….semmit sem lehet tenni a következetes, egyenlő jogokat biztosító, senkit sem bántó, kizárólag segítő szándékú közösségi média megvalósításáért! Ez csak egy álom, és az is marad örökre!!!

loading...