[ads]

Az Egyesült Államok tegnap éjszaka, megtámadta Szíriát!!!


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Rakétákkal támadta tegnap az Egyesült Államok Szíriát: az amerikai katonaság 59 rakétát lőtt ki a szíriai Homsz közelében – jelentette be Donald Trump. 


59 tomahawk rakétát lőtt ki csütörtök este az amerikai hadsereg egy Homsz közelében lévő légibázist célozva. Donald Trump bejelentése szerint az akcióra azért került sor, mert a légibázis kedden vegyi támadást indított a polgárháborúval sújtott területen és a vegyi támadásnak ártatlan civilek is áldozatul estek.

A rakétákkal repülőgépeket és repülőgép-hangárokat, üzemanyag-tárolókat és lőszerraktárakat, légvédelmi rendszereket és radarokat céloztak meg – derül ki a Pentagon közleményéből. A károkról egyelőre nincsenek információk, de nem emberek voltak a célpontok.

Az amerikai hadsereg szerint a rakétatámadás egyszeri eset és válaszlépés volt a Donald Trump által diktátornak nevezett Bassár el-Aszad "kegyetlen lépésére". Rex Tillerson hozzátette, hogy előzetesen figyelmeztették Moszkvát a tervezett légicsapásról, de engedélyt nem kértek hozzá.

Trump sajtótájékoztatója:

A szír állami televízió "amerikai agressziónak" nevezte a támadást. Talal Barrazi, Homsz tartomány kormányzója a televíziónak telefonon nyilatkozva elmondta: a legtöbb csapás a közép-szíriai tartományt érte. A Sajrát légibázison a rakétacsapást követően tűz ütött ki, a lángokat két órával később sikerült megfékezni. Vannak halottak és sebesültek, de pontos adatokat nem közölt. Az Al-Arabíja arab hírtelevízió értesülése szerint legkevesebb négy ember meghalt a légitámaszponton – írja az MTI.

(CNBC)

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...