[ads]

Veronai tragédia: Megvan a baleset oka? Illegálisan beszerelt üzemanyagtartály volt a buszban!


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Az előző napon este történt buszbaleset helyszíne az A4-es autópályán az észak-olaszországi Veronánál 2017. január 21-én. A város közelében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek. MTI Fotó: Varga György
Hirdetés


Az Origo számot be arról, hogy értesülése szerint egy kiegészítő üzemanyag-tartály lehetett abban a buszban, amely január 20-án este balesetet szenvedett és kigyulladt Verona közelében, az autópályán.

Az Origo szerint spórolás céljából lehetett a plusz tartály a buszon, hogy így takarékoskodjanak az üzemanyaggal.

A Szinyei Merse Pál gimnázium diákjai és kísérőik utaztak hazafelé egy sítáborból, amikor a busz nekiment a szalagkorlátnak, majd a felüljáró oszlopának csapódott. A jármú azonnal kigyulladt, az utasok közül 16-an, többségük tizenéves fiatal, bennégett a buszban.  Az olasz hatóságok még nem zárták le a vizsgálatot, a kiégett roncsa is Olaszországban van még, és a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálatot indított az ügyben. Arról, hogy hogyan történhetett a baleset, nagyon sok a találgatás, mert a nyomozásra való tekintettel nem adhatnak ki információt.

Az Origónak nyilatkozó szakértő már a tragédia után azt mondta, hogy feltehetően megrepedt a busz üzemanyagtartálya a becsapódástól.  A portál szerinte ebben a busztípusban az üzemanyag-tartály a busz első ajtaja és jobb első kereke között van. A korábban nyilatkozó szakértő szerint szokatlan, hogy ilyen hamar kigyulladt a busz első része. Erre adhat magyarázatot a plusz tartály, amely ütközéskor keletkezett hő és nyomás miatt borulhatott pillanatok alatt lángba – az írás szerint.

A kiegészítő tartály használata nem szokatlan megoldás, spórolás céljából szokták használni – mondta az Origónak egy szerviz. A portál információi szerint a busztársaságnak azonban nem volt engedélye ilyenre. Egy plusz tartály megváltoztathatja a busz statikáját.

Mivel azonban gyakran tíz évnél is öregebb, már nem gyártott típusokról van szó, elég nehéz ellenőrizni, mit hagyott jóvá a gyártó. Az Origo megkereste a buszt üzemeltető cég vezetőjét, Czakó Tibort, aki azonban nem nyilatkozott.

forrás: hirado.hu

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...