[ads]

Februárban mutatják be az első magyar cirkuszfilmet


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Február 2-ától látható a magyar mozikban a valóság és a fikció határán egyensúlyozó Mi ez a cirkusz?című mozifilm, amely nem mindennapi bepillantást ad hat fiatal artista és a Recirquel nevű magyar újcirkuszi társulat életébe, egy előadás születésébe.

A több mint három éven át készült egész estés film sajátos, emberközeli nézőpontból mutatja be a produkciók szereplőit – áll a film kommunikációjával megbízott ügynökség közleményében. A nézők megtudhatják például, hogyan élnek az artisták a hétköznapokban, milyen félelmeik, fájdalmaik, milyen álmaik vannak.

A film rendezője Halász Glória, a váci börtönszínházról készült Vasfüggöny és a Balogh László bohócdoktorról szóló Dr.Lala című filmek alkotója.Utóbbival a rendező elnyerte a horvátországi Opuzen Film Festival, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és az Országos Független Film Fesztivál dokumentumfilmes fődíját.

A film társrendezője Tiszeker Dániel, operatőre Pataki Ádám, zeneszerzője Sárik Péter.A 2012-ben Vági Bence művészeti vezető által alapított Recirquel az első magyar újcirkusz-társulat, amelynek négy egész estés előadását évek óta teltház mellett játsszák a budapesti Müpában.A Párizs Éjjel című darabjuk több mint 18 ezer néző látta tavaly Franciaországban, 2016 októberében a társulat nyithatta meg a világhírű Cirque du Soleil montreáli kőszínházának évadát is.

A társulat mára az európai és tengerentúli színházak rendszeres fellépője lett, produkcióit Franciaországtól Hollandián és Kolumbián át Chiléig már több mint 150 ezren látták világszerte.

(Forrás: MTI)

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...