[ads]

RENDKÍVÜLI HÍR!!! FÖLDRENGÉS VOLT SAN FRANCISCO-BAN!!


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


4,5-ös erősségű földrengés rázta meg San Francisco városát csütörtökön. A rengés epicentruma Berkeley-től három kilométerre található.

Egyelőre nem érkezett hír sérültekről vagy károkról. A rengést az eddigi jelentések szerint 64 kilométerrel arrébb is érezték.

…és földrengés volt a Balkánon is!

Csütörtökön dél előtt pár perccel, 11.46-kor erős földrengés rázta meg Montenegrót, amelynek rengéshullámait még a szerb fővárosban, Belgrádban és a szomszédos Albániában is érezték.

A földrengés a Richter-skála szerint 5,3-es fokozatúnak mérték, ami még a helyi viszonyokat ismerő szakemberek véleménye szerint is meglehetősen erősnek számít. Az első lökéshullámot mindjárt egy kisebb követte. A lakosság körében nagy volt az ijedelem, a montenegroi Berane városában, sőt a fővárosban, Podgoricában is az emberek az utcákra menekültek. Kémények dőltek le, tetők rongálódtak meg, anyagi károk bizonyosan keletkeztek, de emberi sérülésről, áldozatokról még nem érkeztek hírek.

A rengéseket főként azok a szerbiai nagyvárosokban élők érezték meg leginkább, akik emeletes házakban, lakásokban élnek. A földrengés epicentrumát a Visitor hegységben található Plava település közelében, a szakemberek öt kilométeres mélységben mérték be. A helyi hatóságok válságstábot hoztak létre.

A Nyugat-Balkánon nem ritkák a kisebb földrengések, jelentősebb károkat azonban nem szokott okozni a földmozgás. Legutóbb 1963-ban Szkopjében volt akkora mértékű földrengés, hogy a macedón főváros több mint háromnegyede romba dőlt, és több mint ezren életüket vesztették. A 6,9-es erősségű rengést követően az egész várost újjáépítették.

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...