[ads]

Ott hagyták szülei a kórházban a kisbabát, mikor kiderült róla, hogy szívbeteg :(


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Szívbeteg babát hagytak szülei egy nyugat-magyarországi kórházban. – írja a pénteki Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó kórházi forrás azt mondta: A súlyos beteg kéthónapos kisfiú már túl van egy rendkívül bonyolult műtéten, de még több beavatkozás vár rá. A kórház már felvette a kapcsolatot az illetékes gyámhivatallal.

Az utóbbi időben ő már a második baba, akinek súlyos betegsége van, és szülei egyszerűen otthagyták a kezelő intézményben. Szeptemberben egy Győr-Moson-Sopron megyei kórházban hagytak a szülei egy hathónapos kisfiút, miután kiderült, hogy szívbeteg – emlékeztetett a lap.

Ilyen esetben a gyermek addig nem adható örökbe, amíg a szülők nem mondanak le róla, még akkor sem, ha lenne, aki szívesen adoptálná. A lap emlékeztet, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának egy korábbi tervezete szerint a kormány rugalmasabbá tenné az örökbefogadás szabályozását, ami azért is fontos, mert nem egy olyan eset fordult már elő, amikor egy kisgyermeket több család is szívesen örökbe fogadott volna, ám az életidegen szabályok miatt még nem volt örökbe adható. Végül évek teltek el, mire végre annak nyilvánították – közben a gyerek iskoláskorúvá vált, és már nem jelentkezett érte senki.

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...