[ads]

Elhunyt Sonny Landham színész :(


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Deadline számolt be róla, hogy szívelégtelenség következtében elhunyt Sonny Landham amerikai színész, akinek legismertebb filmjei a 48 óra (1982), a Ragadozó (1987) és A bosszú börtönében (1989) című produkciók voltak.

A valójában William keresztnevű Landham 1941-ben született a Georgia állambeli Canton városában látta meg a napvilágot indián szülők gyermekeként. Színészkedni már a ’70-es években elkezdett, csakhogy első körben nem a mozis és nem a tévés, hanem a pornó világában futott be. Később aztán egyre nagyjátékfilmben kapott kisebb szerepeket, mások mellett a nagy Walter Hill is alkalmazta az 1979-es A harcosok és az 1981-es A lápvidék harcosai című alkotásaiban.

Landham karrierje aztán 1982-ben indult be igazán az Eddie Murphy és Nick Nolte főszereplésével készült 48 óra című akcióvígjátékkal, melyben ugyancsak Hill a bűnöző Billy Bear szerepét osztották rá. Már ez is szélesebb körben ismertté tette, azonban utóbb nem ez, hanem az öt évvel később mozikba kerültRagadozó vált a legmeghatározóbb produkciójává, melyben Arnold Schwarzenegger oldalán tűnt fel a (szintén) Billy nevű nyomkereső zsoldosként.

Az elmúlt évtizedekben aztán olyan sorozatokban és filmekben játszott, mint A szupercsapat, a Miami Vice, a Jackson, a vadállat, az Extralarge: A kondor misszió, a Vad világ, az Árnyékgyilkos és a Farkasok farsangja. Utolsó szerepét a 2009-es Mental Scars című horrorban vállalta.

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...