[ads]

Kötelezően megkülönböztető ruhában kell járnia Törökországban azoknak, akik tavaly részt vettek a puccskísérletben!


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Recep Tayyip Erdogan török államfő. (MTI/EPA/Hou Hvi Jung)
Hirdetés


Recep Tayyip Erdogan török elnök kötelező egyenruhát szabott meg a tavalyi sikertelen puccskísérletben való részvétel vagy terrorizmus miatt bíróság elé álló vádlottaknak szombaton.

 

A kelet-törökországi Malatyában egy stadion átadása alkalmából beszédet mondó Erdogan közölte: a feltételezett puccsisták barna kezeslábast, míg a feltételezett terroristák barna nadrágot és felsőt kapnak.

“Innentől nincs olyan, hogy úgy öltöznek, ahogy akarnak” – idézte a török vezetőt az Anadolu török állami hírügynökség. Erdogan mandulaszínűként írta le az új egyenruhát.

Több mint 50 ezer embert tartóztattak le a sikertelen puccskísérlet óta

A török elnök először a tavaly július 15-én végrehajtott puccskísérlet egyéves évfordulóján követelt a guantanamói börtönviselethez hasonló egyenruhát a fenti bűncselekmények miatt bíróság elé álló vádlottaknak. A kérdés azután került napirendre, hogy néhány nappal korábban egy állítólagos puccsista hero (hős) feliratú pólóban jelent meg a törvényszéken. Azóta többeket őrizetbe vettek már terrorizmus népszerűsítésének gyanújával, mert hasonló felsőket viseltek.

A sikertelen puccskísérlet óta több mint 50 ezer embert tartóztattak le és százezreket bocsátottak el állásukból Törökországban.

mti

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...