[ads]

Kivégzi az Apple? a hagyományos órákat! Közel a vég…


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Az okosórák lassan, de biztosan átveszik a hagyományos órák helyét, így a svájci óragyártók egyre nehezebb helyzetbe kerülnek – mondja legfrissebb elemzésében a UBS. Az Apple okosórája az értékesítési volumen tekintetében már nagyobb, mint bármelyik svájci óragyártó (kivéve a Rolexet). 

A nagy svájci óragyártók is felismerték, hogy van kereslet a hordható okoseszközökre, de vonakodva ugranak az üzletbe. Le kellene cserélniük az órák mechanikus alkatrészeit mikroprocesszorokra, ez pedig nagy technológiai váltás és ráadásul rá kellene bízniuk magukat a technológiai cégekre, akik a beszállítóik lesznek. Arról nem is beszélve, hogy az eddigi státuszszimbólumként szolgáló órák saját versenytársait fogják eladni, csak olcsóbban, ami nem biztos, hogy használ a reputációnak.

Ez különösen a Swatchnak fájhat, mert sokkal inkább hagyatkozik a belépő-szintű órákra. De a cég sem tétlenkedik, a tervek szerint 2018 végén dobhatja piacra saját okosóráját.

A UBS adatai szerint az óragyártók eladásai az előtt tetőztek, hogy az Apple piacra dobta volna a legelső Apple Watchot 2015 második negyedévében. 

Lejárt a Rolexek ideje?

 

A svájci óragyártók mellett egyetlen dolog szól, hogy a termékeiket gyakorlatilag ékszerként is lehet használni és amikor valaki ajándékba adja, akkor érzelmi értéke van. Ráadásul időtálló. Ez utóbbi nem igaz az okosórákra, amit gyakorlatilag ki kell dobni, amikor az akkumulátor tönkremegy, vagy amikor az operációs rendszerre már nem érkeznek frissítések.

(Business Insider), portfolio.hu

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...