[ads]

Kína lett Németország legnagyobb külkereskedelmi partnere


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hszi Csin-ping kínai elnök (j) üdvözli Angela Merkel német kancellárt a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 vezetőinek csúcstalálkozóján a Csöcsiang tartománybeli Hangcsouban 2016. szeptember 5-én. (MTI/EPA pool/Etienne Oliveau)
Hirdetés


Kína váltotta fel tavaly az első helyen az Egyesült Államokat Németország külkereskedelmi partnereinek a rangsorában. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destais pénteken ismertetett kimutatása szerint Kína és Németország 170 milliárd euró külkereskedelmi forgalmat bonyolított egymással tavaly. Franciaország 167 milliárd eurós forgalommal megőrizte második helyét a ranglistán, az Egyesült Államok viszont 165 milliárd euró forgalommal a harmadik helyre esett vissza.

Az Egyesült Államok 2015-ben gazdasági fellendülésének és az euró gyenge árfolyamának köszönhetően Franciaországot megelőzve 1961 óta első alkalommal került a legnagyobb német kereskedelmi partnerek listájának az élére. A “made in Germany” termékek legnagyobb vásárlója azonban változatlanul az Egyesült Államok volt tavaly 107 milliárd euró értékben. A német exportrangsorban Franciaország a második helyet foglalta el tavaly 101 milliárd eurós forgalommal, Nagy-Britannia pedig a harmadikat 86 milliárd euróval.

A legnagyobb külkereskedelmi többlet Nagy-Britanniával szemben alakult ki tavaly Németországban, 50 milliárd euró. Az Egyesült Államok felé 49 milliárd euró többlete volt Németországnak, vagyis a két ország adta a 252,9 milliárd eurós 2016-os német külkereskedelmi többlet negyven százalékát.

MTI

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...