[ads]

Elhunyt George Michael :(


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

British singer George Michael performs on stage during a charity gala for the benefit of Sidaction, at the Opera Garnier in Paris, on September 9, 2012. Sidaction is a charity event which aims to collect money for the struggle against AIDS virus. AFP PHOTO MIGUEL MEDINA
Hirdetés


Elhunyt George Michael. Az énekes-dalszerző világsztárt 53 éves korában, angliai otthonában érte halál. 10 legismertebb dalával emlékezünk az énekesre.

 

A halálhírt az előadóművész publicistája jelentette be hétfő hajnalban, és a rendőrség is megerősítette. A rendőrség nem közölte George Michael halálának pontos okát, de azt egyértelművé tette, hogy idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Az énekes Oxfordshire megyei otthonában “csendben elaludt”. (A Daily Mail szerint szívelégtelenség okozta az énekes halálát.)

George Michael Symphonica című európai nagyzenekari turnéjának prágai állomásán az Állami Operaházban 2011. augusztus 22-én. (MTI/EPA/Filip Singer)

Az 1963-ban született énekes a ’80-as években vált hamar népszerűvé,  az Andrew Ridgeley-vel, gyermekkori barátjával alapított Wham! duó tagjaként.  Első szóló kislemeze, a Careless Whisper megjelenésekor ugyan még a duó tagja volt, ám máris világszerte 6 millió példány kelt el a lemezből.

1987-es debütáló szólóalbuma, a Faith több mint 20 millió példányban kelt el világszerte, a Wikipedia szerint 2010-ig pedig több mint 100 millió eladott lemezzel büszkélkedhetett. A Radio Academy szerint az 1984 és 2004 között George Michael dalait játszották legtöbbször a brit rádiók.

Habár a mindössze 5 stúdióalbumot és 40 kislemezt kiadott énekest nem sorolhatjuk a világ legtermékenyebb előadói közé, mégis, George Michael dalaival örökre beírta magát a zenetörténetbe.

forrás: hirado.hu

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...