[ads]

Svédország megerősítette Gotland sziget védelmét, orosz támadástól tartva!!


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

A squad from Skaraborg Armoured Regiment, currently training on the island of Gotland in the Baltic, patrols outside Visby's 13th century city wall, Sweden September 14, 2016. Soren Andersson/TT News Agency via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. NO COMMERCIAL SALES.
Hirdetés


A stockholmi orosz nagykövetnek azért volt egy nyugtalanító nyelvbotlása.

„Megnyugtató” interjút adott Oroszország stockholmi nagykövete a svéd tévének – Viktor Tatarincev azt mondta:

Tiszteljük Svédország területi integritását, nincs tervünk a megszállására, tehát a svéd nép nyugodtan alhat.

A diplomata ezt azért tartotta fontosnak leszögezni, mert a Krím-félsziget megszállásáról kérdezték. Tatarincev szerint nevetséges a feltételezés, hogy Oroszország svéd területekre vetett volna szemet.

Márpedig az elmúlt években tartottak ettől, már csak azért is, mert a szovjet időkhöz hasonlóan újra ismeretlen tengeralattjárók bukkantak fel svéd vizeken, és a svéd légteret is megsértették orosz harci repülőgépek. Erre reagálva Svédország tavaly bejelentette, hogy megemeli katonai költségvetését, és egyre nő a támogatottsága annak is, hogy az ország csatlakozzon a NATO-hoz, de legalábbis szorosabban működjön együtt vele.

Svédország a Kalinyingrádhoz közeli Gotland sziget védelmét is megerősítette, de szeptemberben katonai szakértők egy jelentésben kétségüket fejezték ki, hogy a svéd haderő valóban meg tudná védeni a szigetet, szerintük Oroszország azt néhány órán belül elfoglalhatná. Amiatt a terv miatt is aggodalmukat fejezték ki, hogy az Északi Áramlat gázvezeték-projekthez Gotlandon és a svéd szárazföldön is kikötőket vennének bérbe.

A nagykövet egyébként az interjúban azt is mondta: Oroszország nem szállta meg a Krím-félszigetet, mert az mindig is Oroszország része volt. Emellett volt egy nyelvbotlása is, amikor azt mondta: „nevetséges kételkedni abban, hogy Oroszországnak van terve Svédország, Gotland, Karlshamn és Slite megtámadására”. (The Washington Post)

forrás: 24.hu

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...