[ads]

120 milliárdos keret energetikai korszerűsítésre


Hirdetés
Hirdetés betöltése...

Hirdetés


Százhúsz milliárd milliárd forintra lehet pályázni jövőre a lakossági energiakorszerűsítési programban – mondta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

Szabó Zsolt azt mondta: a társasházak legfeljebb 7, lakóházak maximum 10 millió forintos visszatérítendő támogatást kaphatnak, 10 százalék önrész fejében.

A támogatást nem csak fűtéskorszerűsítésre, például szigetelésre vagy nyílászárócserére lehet felhasználni, hanem például napelemek beépítésére is. Az államtitkár szerint a fejlesztésekkel egy átlagos négy tagú magyar család akár több százezer forintot is megspórolhat a rezsin évente. 

Ilyen szélesen megnyitott pályázat még nem volt. Sem az épület nagyságát illetően, sem az egyéb feltételeket illetően nincs megkötés. Ami lényeges, hogy az önrész meglegyen és nagyon fontos, hogy energiahatékonyság szempontjából kiszámolva hozza az ingatlan azt a teljesítményt, amivel ez megtörténik, tehát ténylegesen energiát és pénzt takarít meg a tulajdonosnak – fogalmazott az államtitkár.

forrás: hirado.hu

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

Hirdetés
Hirdetés betöltése...
MEGÉRTETTEM
Adatvédelmi tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatai kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.