[ads]

Elhunyt Demján Sándor :(


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Életének 75. évében március 26-án elhunyt Demján Sándor üzletember – közölte a Granit Polus kedden. 

Demján Sándor 1943. május 14-én született a Szatmár megyei Börvelyen. Szakmai karrierjét 1965-ben, a Fejér Megyei ÁFÉSZ-nél kezdte. 1973-ban ő indította a Skála áruházláncot, 1986-ban megalapította a Magyar Hitelbankot. Nevéhez fűződik a Gránit Pólus Csoport, a Gránit Bank, a TriGránit Csoport megalapítása, valamint a 2003-ban létrehozott Prima Primissima Díj. Ő volt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető alelnöke és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke.

Budapest városfejlesztésében betöltött kiemelkedő munkásságáért 2003 óta Budapest Díszpolgára. A hazai kultúra támogatásában, valamint a rászorulók felkarolásának érdekében végzett önzetlen munkájának eredményeként az Emberi Méltóságért kitüntetésben részesült, 2013-ban a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntették ki – írja a cégcsoport, amely temetésével kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást.

Demján Sándor vagyonát a Forbes tavaly decemberben 192 milliárd forintra becsülte, ezzel Magyarországo második leggazdagabb embere volt. Vagyona nagy részét az ingatlanokból szerezte, cége tulajdonában volt a WestEnd bevásárlóközpont. A budapesti fejlesztés most sem állt le, tavaly év végén jelentette be a társaság, hogy a bevásárlóközpont szomszédságában egy új városnegyedet húz fel.

Az első nagy dobása is egy bevásárlóközpont volt, a Skála, amely a nyugati nagyáruházak mintájára, a szövetkezeti kereskedelmi rendszerben nyílt meg 1973-ban Budán. Mint az Index írja nekrológjában, jó viszonyt ápolt a Kádár-rendszerrel, ez is magyarázhatta, hogy a kor sikeres üzletembereként a nyolcvanas évek második felében kialakított kétszintű bankrendszerben rábízták a Magyar Hitelbank vezetését.

forrás: hvg.hu

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...