loading...

Feljelentették Zacher Gábort! Ordibált, és minősíthetetlen hangnemben beszélt, és közölte, hogy “jó hosszú várakozási idő fog következni.”! Várakozás közben meghalt az asszony!

Korábban több média is megírta hogy órákig várattak a Honvédkórház ügyeletén egy 58 éves asszonyt, de mire orvoshoz került, már nem tudtak rajta segíteni.  A nő otthon lett rosszul, mentőt hívtak hozzá, ami a Honvédkórház sürgősségi osztályára vitte. Ott hatalmas volt a tömeg, órák óta várakoztak a betegek. Bár az asszony jajgatott a fájdalomtól, az ügyeletes orvos türelemre intette a családot. Állapota viszont óráról órára romlott. Öt óra telt el, mire bejutott a vizsgálatra – sürgős szívműtétre lett volna szüksége, de ehhez már nem tudtak hozzákezdeni.

A nő lányai szerint a sürgősségi osztály ügyeletese hibázott, amiért nem vizsgálta meg azonnal a beteget. Az orvost elérte az RTL riportere – nem akart nyilatkozni, de azt mondta, szerinte a beteg olyan súlyos állapotban volt, hogy nem volt sok esélye a túlélésre. Hozzátette: aznap délelőtt 120 beteget láttak el a sürgősségi osztályon. A család szerint mulasztás történt, feljelentést tettek a rendőrségen. A Honvédkórház annyit közölt, hogy a betegjogokra tekintettel nem adhatnak információt az esetről, de az ügyeletes orvos ellen nem folyik belső vizsgálat.

Az ATV most megtudta, hogy Zacher Gábor volt az az ügyeletes orvos, akinek a nő lányai szóltak, hogy segítsen. 

Zacher a tanúk szerint

Aki igazából olyan minősíthetetlen hangnemben beszélt velünk, hogy mi várakozzunk, és ne zaklassuk sem őt, sem a kollégáit, majd meg lesz nézve az édesanyánk. Ráadásul még közölte azt is, hogy jó hosszú várakozási idő fog következni.

A család feljelentést tett a sürgősségi osztály és Zacher Gábor ellen. Viktória a tragédia után odament az orvoshoz, hogy felelősségre vonja. „Közölte, hogy neki ehhez semmi köze, nem az ő hibája, és nincs jogom így beszélni azért, mert ez történt” – mondta az ATV-nek.

loading...