Hirdetés betöltése...

Szét fogod röhögni magad! :) Még júliusban történt ez a vicces baki, de csak most kezdi meghódítani a netet!


A Boston Dynamics robotjait mindig óriási médiafigyelem kíséri. Az antropomorf gépi lények szokatlanul intelligensnek tűnnek; talán épp ezért számíthatnak kiemelt figyelemre, amikor valami butaságot csinálnak. Atlas, a cég egyik csúcsmodellje egy bemutatón egy kicsit elbambult, több száz néző – és több tucat kamera – szeme láttára.

A Congress of Future Science and Technology Leaders konferencián a Boston Dynamics vezérigazgatója, Marc Raibert rövid bemutatót tartott a színpadon az Atlas és a SpotMini robotok legújabb kiadásával. A SpotMinit egy ember irányította, de az Atlas csak a beépített kameráit használta, és önállóan próbált tájékozódni.

Sajnos a terv nem járt sikerrel. A bemutató célját ugyan sikerrel teljesítette – ügyesen felismerte, megfogta, majd arrébb tette a dobozt, amivel megbízták –, de a tapsvihar kicsit a fejébe szállhatott, mert miközben távozni készült a rivaldafényből, tántorogva megbotlott az egyik kihelyezett reflektorban, és nagy zajjal bezuhant a színpad mögé.

A történetben az a különös, hogy a baleset még július végén történt, de a média nem szentelt nagyobb figyelmet a dolognak. Pedig a robotok meghibásodása általában népszerű téma: az erről szóló videókat és híreket több millióan szokták megnézni. Amikor az orosz robotikai cég, a Promobot egyik gyárából megszökött egy robot, az egész internet neki tapsolt, pedig ötven méterre a gyár bejáratától lemerült az akkumulátora.