[ads]

ENNYI LESZ januárjától a TÁPPÉNZ, a GYED és a NYUGDÍJ!


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Már konkrét számok vannak 2018-ra vonatkozóan! Most már hivatalosan is kiderült, hogy mennyi lesz a minimálbér, a garantált bérminimum, a GYED, a táppénz, a munkanélküliek támogatása, és más szociális juttatások összege, amiket a minimálbérhez kötöttek!

Nyugdíjemelés mértéke: 3%
Minimálbér emelés mértéke: 8%
Garantál bérminimum mértéke: 12%

Mindez számszerűsítve
MINIMÁLBÉR ESETÉN: A minimálbér jelenleg bruttó 127 500 forint, a 8 százalékos emelés után 10 200 forinttal kapnak majd többet a minimálbérért dolgozók, vagyis bruttó 137 700 forint lesz a fizetésük.

ENNYIVEL KAPNAK TÖBB PÉNZ A GYEREKESEK
A GYED ÖSSZEGE Idén maximum 160 650 forintot kaphatnak készhez a kisgyermekesek. Ez az összeg jövőre már 173 502 forintra emelkedik.

VÁLTOZIK A TÁPPÉNZ ÉS A GYÁP ÖSSZEGE IS! Ezeket az ellátásokat is a minimálbér befolyásolja, és ha 2 évnél kevesebb ideje van folyamatos biztosítotti jogviszonya az érintettnek. Ekkor az átlagjövedelem fele járhat, de ez nem lehet több, mint a minimálbér 200 százalékának a harmincad része. Vagyis naponta maximum 8500 forintot kaphat, aki táppénzen van. Ez az összeg jövőre már 9180 forint lesz.

NŐ A MUNKANÉLKÜLIEK ÉS AZ ÁLLÁSKERESŐK TÁMOGATÁSA!
Az álláskeresési járadék – vagy régi nevén munkanélküli segély – nem lehet több, mint a minimálbér összege, ami a minimálbér emelése miatt jövőre bruttó 138 ezer forintra fog nőni a jelenlegi 127 ezer helyett.

NYUGDÍJAK 2018-BAN!
Várhatóan 3%-os nyugdíjemelés lesz az inflációs előrejelzések alapján, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi 112 235 forintos öregségi átlagnyugdíj havonta 3367 forinttal lesz több, tehát összesen 115 602 forintra emelkedne jövőre.

forrás: egyazegyben.com

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...