[ads]

Tovább “szigorítanak”, előbb-utóbb MINDENT tudni fognak rólad! Már sárga csekket sem fizethetsz be, ha nem igazolod magad! Készülj fel, hogy hatalmas sorok lesznek a Postán!


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

HirdetésTegnap lépett életbe a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni törvény, mely többek között lehetőséget ad arra, hogy akár otthonról is egyszerűen, online nyissunk bankszámlát. A postákon azonban úgy néz ki, egy új kényelmetlenséget és hosszabb sorokat hoz a szabályozás. 

Életbe lépett tegnap a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, amely egy uniós szabályozás (EU 2015/847-es cikkely) alapján került a hazai jogrendbe.
 

A postákon ennek a szabálynak az értelmében mostantól minden egyes sárga vagy fehér csekk feladásakor meg kell adnunk személyes adatainkat, és át kell adni személyi igazolványunkat és lakcím igazoló kártyánkat.

A törvény szövege szerint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése és megakadályozása céljából – a hárommillió-hatszázezer forintot el nem érő ügyleti megbízás teljesítésekor természetes személy ügyfél esetében is köteles rögzíeteni a családi és utónevet, valamint a születési helyet, időt, a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfél esetében a nevét, rövidített nevét, valamint a székhelyének, külföldi székhelyű vállalkozás esetén – amennyiben ilyennel rendelkezik – a magyarországi fióktelepének címét.

Ez a gyakorlatban azt jelenti tehát, hogy ezentúl a postákon még több idő lesz befizetni a csekkeket, miközben érdekes kérdés, hogy mi lesz a csekkbefizető automatákkal, ott hogyan oldják meg ezt a feladatot.

Ugyanakkor valószínűleg az új szabályozás miatt még többen lesznek, akik elektronikus úton, például a Díjneten vagy online ügyfélszolgálaton, esetleg csoportos beszedéssel vagy átutalással oldják meg a rezsiszámlák befizetését, amiben egyébként is volna hova fejlődni, hiszen a közüzemi és egyéb számlák elektronikus fizetésében (38,9%) nagy a lemaradásunk az uniós átlaghoz (70%) képest. 

Sorbanállás a postákon: már a személyit is kérik


Érdemes arra is figyelni, hogy ugyan a személyes adatokat igazoló okmányokat elkérhetik, de nem másolhatják le, erre egyedül a kaszinókban van lehetőség.

forrás: portfolio.hu

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...