Hirdetés betöltése...

Íme egy tuti ötlet, hogy ne tudják ellopni zsebből a mobilt!


Men Phone Denim Trousers Equipment Pocket Jeans

Nem csak zsebtolvajok ellen véd az alkalmazás, ami bömbölve riaszt, ha illetéktelen veszi kézbe a készüléket. Léteznek olyan alkalmazások, amelyek megelőző intézkedésként azt kívánják megakadályozni, hogy egyáltalán tolvaj kezére kerüljön az Android. Ilyen például az innen letölthető, fizetős Pocket Sense nevű app. Mint az elnevezése is utal rá, a készülék érzékelőinek segítségével észleli, ha a telefont eltávolítják a zsebünkből: ilyenkor teljes hangerőn elkezd szirénázni és rezegni.

Pocket Sense_01

Csak akkor hallgat el, ha a PIN-kódot beírjuk.

Pocket Sense_02

Érdemes a könnyen beállítható programban jól megválasztani a riasztási időt, hogy mennyi időn belül kezdjen bömbölni. Vagy ami még célszerűbb lehet: csak akkor kapcsolni be 0-ra, vagyis azonnalra a riasztást, ha aggályos helyzetben-helyszínen vagyunk.

Aki kollégiumi szobában, vagy irodában hagyja magára töltés közben a mobilt, annak jöhet jól a kíváncsiskodók elleni védelemre a Charge Sense opció bekapcsolása: a telefon a töltés megszakítására haladéktalanul riasztani fog. Beállítható, hogy már akkor is üvöltsön, ha valaki elmozdítja a heverő telefont.