[ads]

RENDKÍVÜLI!! Óráról-órára közelebb a háború?,és ez most nem túlzás! Ilyen közel még sosem voltunk egy USA-Észak-Korea háborúhoz!


Hirdetés
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Megelőző csapással fenyegeti Amerika Észak-Koreát, amennyiben az nukleáris fegyvereket tesztel. Erre pedig az amerikai hírszerzés szerint már akár a hétvégén sor kerülhet. Rég nem látszott ennyire valós forgatókönyvnek a koreai háború kiújulása, a helyzet annyira feszült, hogy már Oroszország és Kína is megpróbál minden diplomáciai eszközt bevetni, hogy megakadályozza a válság elharapózását. 

Az Egyesült Államok két rombolót vezénylet a régióba, amelyek tomahawk rakétákat tudnak kilőni. Az egyik mindössze 300 mérföldre van az észak-koreai nukleáris tesztek helyszínétől.

Észak-Korea helyettes külügyminisztere szerint Donald Trump a felelős azért, hogy a koreai félszigeten nőnek a feszültségek. Az új amerikai elnök Twitter-posztjai és az amerikai katonaság hadgyakorlatai azt mutatják, hogy az Egyesült Államok most jóval agresszívabb, mint Barack Obama elnöksége alatt – mondja. Az Associated Pressnek adott interjújában a Észak-Korea alelnöke szintén arra figyelmeztetett, hogy Amerika provokálja Észak-Koreát és hozzátette, hogy ha kell, akkor készek háborúba menni.

 

A helyzet pattanásig feszült, a dél-koreai külügyminiszter szándékos provokációval vádolja északi szomszédját, amiért az a felszólítások, és az amerikai ultimátum ellenére továbbra is ragaszkodik nukleáris- és rakétatesztjeihez.

A szituáció súlyát jelzi, hogy közben megszólalt az orosz vezetés is az ügyben, a Kreml "nagy aggodalommal szemléli a történéseket". Vlagyimir Putyin szóvívője, Dimitry Peskov felszólította mindkét felet, hogy tanúsítsanak önuralmat, és tartózkodjanak egymás felesleges provokálásától.

 

Az orosz külügyminiszter-helyettes figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy a térségbe tartó amerikai flotta, illetve a tervezett dél-koreai-amerikai közös hadgyakorlat nem fog segíteni a helyzeten, csakis diplomáciai problémamegoldásnak van helye.

A kínaiak is figyelmeztették mindkét oldalt, hogy hagyják abba egymást provokálását, mielőtt "a folyamatok visszafordíthatatlan és kezelhetetlen ponthoz érnek".

A kínai külügyminiszter ma elmondta, hogy ebben a háborúban nem lehetnek nyertesek, csakis vesztesek, ezért Kína mindenre kész, hogy elősegítse a válság békés rendezését.

(AP), (CNBC), portfolio.hu

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
Hirdetés betöltése...


Hirdetés betöltése…