[ads]

RENDKÍVÜLI!! ROBBANTOTTAK OROSZORSZÁGBAN!


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Robbantás történt a szentpétervári metróban hétfőn, az újabb orosz híradások szerint a tíz halálos áldozat mellett mintegy félszázan megsebesültek. 
 

Az incidens okát hivatlosan nem közölték. A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok a nap folyamán több alkalommal is kutattak gyanús tárgyak után, és az egyik megállót ki is ürítették. Az első orosz sajtóértesülések szerint két robbanás történt, az egyik a Szennaja Ploscsagy, a másik a Tyehnologicseszkij Insztyitut metrómegálló közelében.

A Reuters hírügynökség az orosz katasztrófavédelem egyik tisztségviselőjétől úgy tudja, csak egy robbanás történt a két metrómegálló között, cáfolva a két robbanásról szóló híreket. A tisztségviselő elmondta, hogy a detonáció akkor történt, amikor a metrószerelvény a Szennaja Ploscsagy állomásról elindult a Tyehnologicseszkij Insztyitut állomás felé. A robbanás a szerelvény harmadik kocsijában következett be, miközben a szerelvény eleje már beért az alagútba. A robbanás nem okozott tüzet.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint a 10 halotton túl legalább 50 ember megsérült. Emellett egy forrástól úgy értesültek, hogy a két robbanás közül legalább az egyiket egy házi készítésű, srapnellel megtöltött pokolgép okozta.

Az összes szentpétervári metrómegállót lezárták az orosz hatóságok. Emellett Moszkvában és több más orosz nagyváros metróhálózatában a robbantások hatására fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be. Fokozták a készültséget több orosz repülőtéren is.

Az Interfax hírügynökség azt írja, hogy a robbanás után egy harmadik metróállomáson egy nem robbant pokolgépet találtak. Ezt a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson találták. Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte, hogy több lehetséges okot vizsgálnak, köztük terrorcselekmény elkövetését is. Putyin részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.

Oroszországban legutóbb két csecsen öngyilkos merénylőnő 2010-ben követett el hasonló támadásokat a moszkvai metróban. Az akkori merényletekben mintegy negyvenen vesztették életüket és több mint százan megsebesültek.

mti

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...