[ads]

Valódi háború jöhet Észak-Korea szerint


Hirdetés
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Megelőző nukleáris csapástól tart Észak-Korea – erről beszélt a távol-keleti diktatúra diplomatája a genfi leszerelési konferencián.

A “masszív, példátlan” amerikai-dél-koreai hadgyakorlat a fő oka a Phenjanhoz fűződő nemzetközi feszültségek elmérgesedésének, ami talán valódi háborúba is torkollhat – jelentette ki Dzsu Jong Csoi észak-koreai diplomata az ENSZ által támogatott leszerelési konferencián Genfben. Észak-Korea szerint a múlt hét óta zajló amerikai-dél-koreai gyakorlat célja “egy megelőző nukleáris csapás” Phenjan ellen.

Bíráló kórus fogadta

A rendezvényen ugyanakkor Észak-Koreát bíráló hangok kórusa fogadta legfrissebb rakétakísérletei miatt. Robert Wood, az Egyesült Államok genfi ENSZ-nagykövete Észak-Koreát egy magára maradt, páriaállamnak nevezte, amely az ENSZ Biztonsági Tanácsának számos határozata mellett a nemzetközi jog rendelkezéseit is megsértette ballisztikus rakéták tesztelésével, illetve nukleáris kísérleteivel.

Több rakétát is kilőtt Észak

Észak-Korea hétfőn kilőtt négy ballisztikus rakétát, amelyek mintegy ezer kilométert repültek, és közülük három a Japán-tengerbe, Japán kizárólagos gazdasági övezetében csapódott be – közölték japán és dél-koreai tisztségviselők. Hírügynökségek szerint Phenjan az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatra válaszolt.

MTI

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
Hirdetés betöltése...


Hirdetés betöltése…