[ads]

Válasz az orosz “fenyegetettségre”: Svédországban újra kötelező lesz a katonaságban szolgálni!


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Svédországot rendkívül aggasztják az orosz katonai mozgások a Balti-térségben. Erről már többször hangot adtak, és jelezték, hogy fontolóra veszik a sorkatonaság visszaállítását! Ezt jelentették be nemrég. A svéd védelmi minisztérium szóvivője szerint négyezer fiatalt soroznak majd be, őket pedig fizikai és pszichológiai alkalmassági vizsgálat után választják ki az 1999-ben született 13 ezer svéd állampolgár közül. Mindezt, 2018. január 1-től. 

Svédország sem tagja a NATO-nak, úgy mint a szomszédos Finnország, és a jelenleg "kialakult" helyzetben újra kiemelt beszédtéma lett az esetleges csatlakozás gondolata! Svédország olyannyira komolyan gondolja ezeket a lépéseket, hogy ismét helyőrséget létesített Gotland szigetén, amire hosszú ideje nem volt példa.

A védelmi minisztérium szóvivője elmondta, az egyébként 2010-ben eltörölt sorkatonaság újbóli bevezetésének oka „a változás a szomszédságunkban… az orosz katonai aktivitás az egyik ok."

A besorozott sorkatonák 12 hónapig fognak szolgálni, majd az időszak végén, megpróbálnak közülük minél többet hivatásos katonaként állományban tartani, vagy legalább tartalékosként. A svéd sorozási rendszer,a norvég mintája lesz, ami nagy hangsúlyt helyez az önkéntesekre is.

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...