[ads]

Megható videóval búcsúztak a vasárnap, bomba robbanásban elhunyt riporternőtől :(


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Vasárnap Moszulnál meghalt Shifa Gardi kurd újságírónő. A 30 éves Gardi a többnyelvű Rudaw műholdas kurd tévének dolgozott, ami Kurdisztán legnagyobb csatornájának számít. Az újságírónő a Focus Moszul műsort vezette, naponta közvetített élőben a háborús helyzetről, írja a Magyarországon Élő Kurdok Egyesülete (MÉKE).

Vasárnap éppen egy síita milícia vezetőjével készített interjút, amikor egy út szélén elhelyezett bomba robbant fel. Gardi 4 katonával együtt meghalt, az operatőr súlyosan megsebesült.

Gardi azt a hatalmas gödröt kereste, aminek a neve halálgödör. Iraki katonák segítségével szeretett volna a helyszínre menni és lefilmezni, hogy valójában mi is történhetett a halálgödörnél.

  

A nagy gödörbe az előző években az Iszlám Állam terroristái több száz meggyilkolt embert dobáltak bele, írja kurdok egyesülete. Az ISIS gyakran nem csak az ártatlan civileket, de a saját megsebesült embereit vagy gyanús tagjait is beledobálta a végtelen és hatalmas üregbe.

A kurd tévécsatornánál gyakran a nők mennek a háborúba tudósítani, mint ahogy nők is nagy számban harcolnak.  Gardi nem az első női tudósító volt, jelenleg is vannak újságírónők Moszul környékén, akik élőben közvetítenek minden nap.


Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...