Hirdetés betöltése...

Terrortámadás veszélyére figyelmeztet az FBI


A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a titkosszolgálat az elnökválasztás előtti napon történő terrortámadás veszélyére figyelmeztetett. Az FBI szerint hétfőn New York államban, Virginiában és Texasban várható terrortámadás.

Erről – a New York Post értesülései szerint – a titkosszolgálat már korábban értesítette a terrorelhárító egységeket. Arról azonban nem adtak tájékoztatást, hogy melyik államban milyen célpontoknál számítanak támadásokra.

“A terrorelhárítás és a belbiztonsági illetékesek felkészültek arra, hogy megvédjék az Egyesült Államokat” – idézett a CBS televízió híradója nevük elhallgatását kérő FBI-tisztségviselőket.

A New York Post információi szerint New York városában erőteljes készültség van, a választás napjára láthatóan megnövelik a rendőri jelenlétet.

A hatóságok annál is inkább komolyan veszik a jelzést, mert mindkét elnökjelölt New Yorkban rendezte be főhadiszállását a választás napjának estéjére, és mindketten azt tervezik, hogy ott ünnepelnek.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni a terrorellenes készültséget, de azt közölte, hogy a választás napján több rendőr és több nemzeti gárdista lesz az utcákon.

MTI, fotó: REUTERS/Jim Young