[ads]

Valamelyiket tuti, hogy te is nézted, és szeretted! Régi magyar sorozatok, amiktől ma könnybe lábad a szemünk!


Hirdetés
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Vagy azért morzsolunk el egy könnycseppet mert szentimentális nosztalgiával tekintünk vissza, vagy azért mert röhögnünk kell, annyira nevetségesek, vagy szimplán csak azért, mert akkor is viccesek voltak és még ma is tudunk nevetni rajtuk.

Ma már csupán a Barátok közt van és a Jóban rosszban, ami valljuk be, nem túl sok a jóból, inkább a legalja, legalábbis ami a magyar sorozatgyártás illeti. Régen tényleg minden jobb volt? Vagy csak azért emlékszünk így ezekre a sorozatkora, mert akkor nem volt más, mindenki ezt nézte?

Linda

Az első évad 1983-ban indult, a sorozat pedig összesen 22 epizódig jutott, míg ’91-ben befejezték. A főcím zenéjét az a Vukán György szerezte, aki később a Szomszédok jellegzetes dallamait is összehozta zongorán.

Linda akcióban. Zseniális vágómunka kellett ide:

Ugye, hogy ugye ?

Szomszédok

A Szomszédok az egyik legkedveltebb, legismertebb és legnépszerűbb magyar televíziós filmsorozat volt az 1990-es években. Az első rész próbaadását 1987. május 7-én, míg az utolsó 331. fejezetét 1999. december 30-án tűzték műsorra a Magyar Televízióban. A kultikus sorozatot többször ismételték; 2017. január 4 óta ismétli az M3 csatorna.

Örök kedvencünk a panelalkesz Janka néni, akiről külön válogatást is összeszedtünk.

Angyalbőrben

A vasbogdányi laktanya egyik szakaszának életét mutatja be a rendszerváltás idején. Magyarországon 1990–ben és 1991–ben a Magyar Televízió vetítette először. 1988-ban forgatták. A sorozatot Gát György és Szurdi Miklós rendezte. Gulyás Buda operatőrként, Sellő Hajnal és Kende Júlia pedig vágóként működött közre. A sorozat zenéjét Szikora Róbert és a Moho Sapiens szerezte.

Főcím:

Família Kft.

Az első magyar sitcom, annak minden gyerekbetegségével, de ettől függetlenül még mindenki nézte, minden egyes hétvégén. Egyébként valami elképesztően sok reklám volt benne, de egészen sokáig bírta, 385 rész készült belőle Szurdi Miklós és Gát György égisze alatt. A főcím egy erős Yellow lopás, a szerzőt nem tudtam kideríteni.

Kisváros

Akciós, határőrös, kisvárosos, amit nagyon szerettem kiskoromban, csak nem tudom miért. A sorozat egy fiktív határvárosban, Végváron játszódott, de mindenki tudta, hogy Szigetváron forgatták nagyrészt, vagy egy Százhalombatta melletti OMV kúton. Elképesztő amúgy, de egészen 2001-ig ment.

Űrgammák

“Mi ez a téboly, mi ez a frász? Ma este ránk tör a Xénia láz. Irány a semmi, a fekete ég, Aki begyullad, mind odaég.” Az megvan egyébként, hogy az Űrgammákat oktató célzattal indították? Aztán lett miatta Xénia Láz Egyesület is Schmuck Andorral és minden más finomság, például Eördögh Alexától a Helló Mr. Szerelem, vagy a Tiltott Szerelem is. Szerencsére a sorozat ’98-ban végleg véget ért, de a főcím máig fülünkben ég, Szulák Andrea hangjával együtt.

Mézga család

A Mézga család az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat volt az 1960-as, 70-es és 80-as években. A 2004-es ismétlés alkalmával is mintegy félmillióan nézték. A sorozatot Németországban, Bulgáriában, Olaszországban, Franciaországban, Csehországban és Szlovákiában is nagy sikerrel sugározták.

Az első négy részt 1968-ban mutatták be a Magyar Televízióban. Pénzhiány miatt a gyártás félbeszakadt. Az 1968-as annecyi fesztiválon Macskássy Gyula megismerkedett Georges de la Grandière francia producerrel, aki pótolta a hiányzó összeget, így 1969-ben elkészülhetett az első széria. A Pannónia Filmstúdió súlyos anyagi gondokkal küszködött, de érkezett segítség a folytatáshoz: Nepp József az Animációsfilm-készítők Nemzetközi Szervezetének tagja lett. Számos külföldi bemutató következett, és nagyon sok kapcsolat született a külföldi, befolyásos producerekkel és forgalmazókkal, ezzel elkészülhetett a második széria 1972-ben, amit 1974-től vetítettek. 1978-ban a harmadik sorozat is elkészült, amit 1980-ban vetítettek.

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
Hirdetés betöltése...


Hirdetés betöltése…