[ads]

Csökkenhetnek az albérletárak


Hirdetés
loading...
Hirdetések betöltése...

Hirdetés


Az albérletárak csökkenését hozhatja, ha egyre több társasház tiltja meg az airbnb-s lakáskiadást Magyarországon – írja a Magyar Nemzet.

A napilap annak kapcsán kereste meg a Duna House-t, hogy a Figyelő arról számolt be: két V. kerületi házban is olyan határozatot fogadtak el a lakók, amely meggátolja a lakások rövid távú, turisztikai célú hasznosítását.

Fotó: FacebookFotó: Facebook

Rutai Gábor, a Duna House vezető elemzője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy ha elterjed az Airbnb tiltása, annak hosszú távú következménye lehet, hogy olcsóbbá válnak az albérletek. Ahhoz azonban több ezer lakásban kellene az Airbnb-t betiltani, hogy komoly hatása legyen az albérletárakra.

Hozzátette: a lakásárakat nem befolyásolná, ha elterjedne a tilalom, mivel a befektetők átállnának a hosszú távú kiadásra, vagyis a hagyományos bérleti konstrukcióra.

A Magyar Nemzet felidézte, hogy Amszterdam 2014-ben évi 60 napban maximalizálta a turisztikai célú lakáskiadás időtartamát, Izlandon ugyanez 90 napban van megszabva, és regisztrációhoz is kötik a tevékenységet. Berlinben május óta, New Yorkban pedig a nyártól tilos a rövid távú lakáskiadás, Barcelonában pedig csak önkormányzati engedéllyel lehet Airbnb-zni.

Olvass betegségekről, gyógymódokról, kutatásokról, hírekről, életmód, és tudomány kategóriában! DIABETIKA.HU >>>>>

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK
loading...
Hirdetés betöltése...